Prima de asigurare voluntară de sănătate și contribuția la fondul de pensii facultative

Odată cu rescrierea Codului Fiscal, articolele au primit o nouă numerotare si totodată, unele texte au fost mutate în alte categorii. Pâna în 2016, cheltuielile privind primele de asigurare voluntară de sănătate si contribuțiile la fondul de pensii facultative suportate de angajator, se regăseau în cadrul articolului „Cheltuieli” la categoria cheltuieli cu deductibilitate limitată. Limita era stabilită la 400 euro/an/persoană pentru pensiile facultative si 250 euro/an/persoană pentru asigurarea voluntară de sănătate.

Începând cu anul 2016, angajatorul poate susține în continuare aceste cheltuieli, limita fiind de 400 euro/an/persoană pentru fiecare din cele două categorii de beneficii acordate angajaților săi. Aceste beneficii reprezintă cheltuieli asimilate salariilor, prin urmare, conform art. 25 alin. (2) din Codul Fiscal, valabil începând cu anul 2016, sunt cheltuieli integral deductibile la calculul impozitului pe profit, însă nu sunt venituri impozabile în înțelesul impozitului pe venitul din salarii – conform art. 76 alin. (4) lit. ș) respectiv lit. t) și nu intră în baza lunară de calcul a contribuțiilor de asigurări sociale – conform art. 142 lit. s) pct. 6.

În cazul în care aceste cheltuieli sunt suportate de către angajat, și acesta pune la dispoziția angajatorului documentele doveditoare, conform art. 78 alin. (2) lit. a) pct. (iv), sumele de până la 400 euro/an/persoană se scad din venitul salarial impozabil. Odată cu intrarea în vigoare a OUG 3/2017 (adică începând cu 1 februarie 2017), textul a fost modificat adăugându-se și „serviciile medicale furnizate sub formă de abonament”. Astfel că pot fi deduse din venitul salarial impozabil:

 – sume de până la 400 euro/an/persoană pentru fondul de pensii faculative

și

 – sume de până la 400 euro/an/persoană pentru primele de asigurare voluntară de sănătate și/sau serviciile medicale furnizate sub formă de abonament.

Cursul de schimb luat în calcul este cel comunicat de BNR, în vigoare în ultima zi a lunii pentru care se plătesc drepturile salariale.

Postat în

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *